V Austrálii sa vyučil za kuchára a tam aj začal pracovať. Keď mu už chýbala rodina aj priatelia, na istý čas sa vrátil na Slovensko. Neskôr si to namieril do Írska. V hoteli, kde pracoval, nebol celkom spokojný, preto si hľadal iné možnosti.Karol Šiška sa nakoniec stal kuchárom v top svetovom hoteli, resp. hotelovom rezorte Adare Manor v írskom meste Limerick. Tento luxusný päťhviezdičkový hotel v zrekonštruovanom zámku bol vyhlásený za hotel roka 2022. Nájdete tu vyše sto izieb, tanečnú sálu s kapacitou 350 hostí, golfový areál a môžete využívať aj kúpeľné služby. Karol pracoval ako kuchár na mnohých miestach, no ako sám vraví, žiadne nebolo na takej úrovni ako Adare Manor. A celkom isto by nikde inde nemal možnosť vidieť toľko hviezd svetového golfu ako práve tu.
Práca v takomto luxusnom hoteli je veľmi zaujímavá a zároveň náročná tým, že tam treba dodržiavať vysoké štandardy. Ako kuchár som už pracoval na viacerých miestach, no žiadne nebolo na takejto úrovni.
Mali sme vyskladaný naozaj skvelý tím, spolupracoval som s kolegami z celého sveta. Pomáhali sme si a odovzdávali skúsenosti, ktoré sme získali predtým v iných hoteloch či reštauráciách po celom svete. To nás ešte viac zjednotilo. Tak vznikol silný tím, v ktorom sme sa mohli spoľahnúť jeden na druhého. To nám našu vzájomnú spoluprácu veľmi uľahčovalo.